jueves, 16 de enero de 2014

Comunicat de premsa moció per a sancionar pisos buits d' entitats financeres

LA PAH ALT PENEDÈS PRESENTARÀ UNA MOCIÓ AL PLE DE VILAFRANCA PER DEMANAR QUE L’AJUNTAMENT DE VILAFRANCA SANCIONI ELS HABITATGES BUITS DE LES ENTITATS FINANCERES



La pressió i treball de la PAH de Terrassa, ha obligat a l’Ajuntament d’aquella població a obrir expedients sancionadors a les entitats financeres que tenen habitatges buits i que per tant no compleixin la funció social que ha de tenir l’habitatge.

Després d’aquesta victòria, la PAH va decidir impulsar una campanya per demanar a tots els municipis catalans, mitjançant una moció, que adoptin aquestes mesures en el seu municipi.

La PAH Alt Penedès, porta dos anys a la comarca treballant per donar solucions i alternatives a les famílies que pateixen l’assetjament i amenaces per part de les entitats financeres, que especulen amb el que considerem un dret legítim i inalienable de la ciutadania , l’habitatge digne.

Els darrers dies hem conegut per la premsa comarcal, la intenció del grup municipal d’ERC a Vilafranca del Penedès, de presentar aquesta moció en el ple de l’Ajuntament de Vilafranca i ens ha sorprès que aquest grup municipal ni tan sols hagi comunitat a la PAH de l’Alt Penedès la seva decisió.

Considerem que aquesta moció, fruit del treball fet per les diferents PAH’s del país, no ha de ser utilitzada políticament per cap grup polític i menys encara sense cap tipus de comunicació ni treball conjunt amb la PAH.

En conseqüència, demanem al grup municipal d’ERC a Vilafranca, que RETIRI aquesta moció i que si vol donar suport a la lluita diària de la PAH, vingui a treballar i participar a les nostres assemblees setmanals que celebrem a l’Escorxador de Vilafranca, tots els dimecres de 18,00 a 21,00 hores

D’altra banda, anunciem que la PAH de l’Alt Penedès, presentarà i defensarà la seva moció, quan estimi oportú. I que quan ho faci, enviarà el text de la moció a tots els grups municipals de Vilafranca per tal que donin suport.



Aprofitem també l’ocasió per demanar a tots els grups polítics de la comarca, que donin suport a la feina i accions que realitza la PAH de l’Alt Penedès, en la lluita pel dret a un habitatge digne.





Vilafranca del Penedès, 16 de gener de 2014


Informació d' interès:

LINK DIRECTE A LA INFORMACIÓ DE LA CAMPANYA DE MOCIONS PRESENTADA PER LA PAH EL DIA 03.01.2014: