jueves, 26 de noviembre de 2015

ILP de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica? 

Això no toca?

El passat dimarts 17 de novembre, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Penedès vàrem  anar al Ple de l’Ajuntament de Vilafranca a presentar una moció sobre la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya el  29 de juliol, llei 24/2015.

Ens va sorprendre no només el vot negatiu del PSC i CIU, sinó la justificació que van fer. Una justificació totalment falsa i que indica que o bé no es van llegir la moció, o no coneixen la llei aprovada al Parlament de Catalunya el 29 de juliol de 2015. En aquest sentit, cal recordar que l’alcalde de Vilafranca, com a membre electe del Parlament, va votar favorablement  aquesta llei.

No es cert que per part de la PAH no es volgués negociar el contingut de la moció. El govern va disposar de 6 dies per tal de convidar a la PAH a parlar sobre el contingut de la moció. En tot cas, la moció no es pot negociar, doncs el seu contingut deriva sobre una llei aprovada pel Parlament de Catalunya

La presentació de la moció només tenia la intenció de recordar al govern municipal, que a través de diverses lleis aprovades al Parlament de Catalunya durant l’any 2015 (votades favorablement per CIU i PSC), els Ajuntaments ja disposen de mecanismes per garantir el dret a l’habitatge i els subministraments (aigua, llum i gas) a famílies en risc d’exclusió social.

Aquestes lleis aprovades per Parlament de Catalunya, especialment la llei 24/2015, van acompanyades de protocols establerts tant per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i per l’Agència Catalana de Consum.

En aquest enllaç 
http://www.consum.cat/ecofin_webacc/AppJava/uploads/06112015%20NP%20Consell%20persones%20pobresa%20energetica.pdf 

podreu trobar la nota de premsa de la Generalitat on el Govern garanteix la protecció a les persones que pateixen pobresa energètica.

En aquest altre

http://ilphabitatge.cat/ca/ilp-mesures-ugents-emergencia-habitacional-pobresa-energetica/

trobareu el text de la llei.

Es completament fals, que l'aplicació d’aquests protocols impliqui una despesa per l’Ajuntament, doncs aquests protocols estableixen les condicions per garantir aquests drets i mai van vinculats a l’aportació econòmica per part de l’Ajuntament.

Demanem doncs al govern municipal de CIU i PSC, que es mirin i apliquin els protocols establerts i que convoquin immediatament una taula amb la PAH, per tal de començar a definir i aplicar aquests protocols per garantir drets bàsics de la població i garantir que a Vilafranca, cap família pateixi ni fred, ni set, ni foscor. 


PAH Alt Penedès

Vilafranca del Penedès 25 de novembre de 2015