jueves, 12 de septiembre de 2013

Incavi, Expol·li polític a la ciutadanía

Deixeu que us responguem a la pregunta de què fa la PAH Alt Penedès dins la lluita per recuperar l’antic edifici de l’Incavi pel conjunt de la població.
La situació d’emergència en l’accés a l’habitatge que vivim es deriva dels mateixos que ara la neguen, dels que ens han governat i ens governen, es deriva de la seva mala gestió, de prioritzar els beneficis d’uns quans als del poble, de repartir la riquesa pública a mans privades. La situació es deriva d’una gestió interessada en beneficiar a entitats, empreses, amics i a un sistema que no ens ha permès posar-hi fre.
Doncs això s’ha d’acabar, ja que són els nostres recursos, el nostre govern, el nostre sistema i d’ells hem de fer el que sempre haurien hagut de ser, les eines i lleis que ens deixen conviure en pau, justícia i igualtat. Les eines que produeixen: feina, tecnologia, creixement i sostenibilitat; les eines que produeixen i protegeixen cultura, coneixement, medi ambient i sobretot, sobre tot, cuidar el que el poble s’ha guanyat: els drets socials, l’educació, la sanitat, la jubilació… que no han vingut caigudes del cel, sinó rere segles i dècades de lluites al carrer i vides sacrificades lluitant contra la minoria rica que vol el control de tot. Són drets suats, sagnats i lluitats per milers i milers de persones com nosaltres, drets que ara ens fan “re-pagar” perquè diuen que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats.
Potser es pensen que el discurs mediàtic i oficial cala a tots nivells, però per sort no es així, i són molts els ulls que veuen la realitat de la majoria d’institucions públiques, com no n’han tingut prou per exemple, en fer autopistes 3 vegades més cares que les alemanyes, aeroports o heliports sense trànsit, pressupostos hiper-inflats, repartició de contractes públics … Vilafranca segueix endeutant-se amb els bancs, segueixen venent la riquesa pública, segueixen espoliant. Mentre a la PAH des de 2009, no deixem d’atendre persones i famílies que pel sol fet de no tenir feina, els falta el pa, els falta la salut, els falta el sostre. A la PAH Alt Penedès des de 2011 hem atès a 650 famílies.
Una cessió d’espai públic per 50 anys a canvi de res? No ens cal res més, tot i que tenim el cost de la rehabilitació, subvencions públiques… i moltes famílies vilafranquines que no tenen sostre i necessiten lloguer social públic. Amb això no volem dir que aquest hagi de ser el destí de l’edifici de l’Incavi, sinó que volem dir que no pot ser que es regalin recursos públics, no pot ser que es gestionin tan malament quan la prioritat d’aquests hauria de ser de servei públic i social; i no es pot consentir donat l’estat real i no reconegut, d’emergència social. Exigim transparència, bona gestió i destinació de recursos a la part de la societat que està patint la venda i espoli de la nostra riquesa. La fallida de bancs i comptes públics sembla ser que no ha estat suficient per aprendre a dur una millor gestió dels recursos, però sí que es permeten el luxe de dir-nos que nosaltres ens administrem malament.
Per tot això, cal que diguem PROU!


No hay comentarios:

Publicar un comentario